Cookie

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Açık üniversitelerde e-kitap uygulaması


Açık Öğretim Fakülteleri için e-kitap yaklaşımı farklı olmalıdır diye düşünmekteyiz. Mevcut eski tarz ders kitapları tasarımları yerini çok yönlü bir öğrenme deneyimi veren, interaktif özelliklere sahip, iyi tasarlanmış dijital kitaplara bırakmalıdır. Bu kitapların içerisinde ses ve video medyaları kullanılarak önemli noktalara dikkat çekmek gereklidir. Böylece eğitimin görsel hafıza yanı etkili hale getirileceğine inanıyoruz.

Bununla birlikte bu e-kitapların çevrimiçi kalmadan okunması ve mobil cihazlarda taşınması çok önem taşımakta olup; öğrencilerin işini kolaylaştıracaktır. Çünkü bilhassa uzaktan eğitim alan öğrenciler için bu tür standartlardaki e-kitaplara ulaşabilecek kütüphanelerin oluşumu, açık öğretim fakülteleri için birincil önem taşımaktadır. Elbette bu e-kitapların profesyonel içerik hazırlama (ses veya video medyaları vs.) ve tasarım, uygulama (yazılım) zaman ve ciddi bir planlama gerektirmektedir. Bu konuda NO ON DB olarak üniversitelerin dijital kütüphane oluşumuna ePub format kitap tasarım ve uygulama hizmetimiz ile destek vermekteyiz.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ndeki bir uygulamadan bilgi vermek istiyoruz:

"Açıköğretim öğrencilerinin kitaplarını üniversite ücreti karşılığında her öğrenciye vermekle birlikte internet üzerindende hem dijital kitap olarak hemde sesli kitap olarak öğrencilere sunmakta. Bu uygulama bence takdire şayan bir olay. Umarım tüm üniversiteler bu tür uygulamalar ile bilgiyi heryerden öğrencilerine ulaştırmaya çaşışacaklardır. AÖF yayınlarına buradan ulaşabilirsiniz."1


Referanslar: 1) http://www.mengunews.com/2011/05/e-kitap-cagi/

Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.