Cookie

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Araştırma: Tablet mi? e-kitap okuyucu mu?


26 Nisan - 22 Mayıs tarihleri arasında yapılan ankete 18 yaş-yetişkinler arasında 2277 kişi katılmıştır.1 Bu çalışmada ABD'deki yetişkinler arasında e-kitap okuyucu (eReader) ve tabletlerin diğer teknoloji ürünlerine oranla daha az kullanılabilir olduğu belirtilmiştir. Cep telefonları, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, DVR ve MP3 çalarlar yetişkinler arasında en popüler cihazlardır.

Araştırmanın ilginç sonuçlarından birisi de yetişkinlerin %3'ü hem e-kitap okuyucu hem de tablet sahibi olmalarıdır. (Araştırmaya katılanlardan 68 kişi) Bununla birlikte %9'u ise e-kitap okuyucu sahibi fakat tabletleri yok. (Araştırmaya katılanlardan 205 kişi) %5'i ise tablet sahibi olup e-kitap okuyucuları bulunmamaktadır. (Araştırmaya katılanlardan 114 kişi)

Kasım 2010'dan bu yana e-kitap okuyucuları satışlarında iki katına çıkan bir orana (%6 - %12) karşılık olarak tablet satışlarında %3'lük bir artış gözlenmiştir.



Referanslar: 1) http://www.mediabistro.com/galleycat/ereader-adoption-hits-12-in-u-s-says-pew-research_b33342

Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.