Cookie

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Araştırma: Hangi kitapevi e-kitap'ta başı çekiyor?


e-kitap okuyucuları (eReader) alanlar, en sevdikleri yazarları ve edebiyat türlerini okumak isterler. Ve bu yayınları bulabilecekleri e-kitap okuyucu markalarını tercih ederler. Bunu bilen e-kitap okuyucu markaları (genellikle bunlar aynı zamanda büyük çok uluslu yayıncılardır) potansiyel alıcıları etkilemek, çekmek için e-kitap kolleksiyon sayılarını ön plana çıkartırlar.

Örneğin: Amazon'un Kindle şu an indirilmeye hazır 865.000 üzerinde e-kitapa sahip olduğunu söyler. Sony 2 milyonu aşkındır. Apple iBookstore'da bu rakam 150.000 dir.

Ayrıca Barnes and Noble, Sony ve Apple, kendi kolleksiyonundaki e-kitapların birçok online halk kütüphanesinde erişebilir ve ücretsiz olduğunu söylemektedir.

Araştırmada Kindle marka okuyucu sahiplerinin çok daha fazla e-kitap bulma ve okuma avantajı olduğu ve bu avantajın giderek hızla arttığı belirtilmektedir.1 NookColor ve iPad2 gibi yeni nesil renkli e-kitap okuyucuların rekabeti ayrıca değerlendirilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Sonuç olarak Amazon Kindle marka okuyucunun iddası doğru gibi gözükmektedir: "Kindle Store okumak istediğiniz e-kitaplar içerisinde en geniş seçimi sunar".



Referanslar: 1) http://www.ebookreaderguide.com/2011/03/13/kindle-nookcolor-ipad2-sony-overdrive-which-ebookstore-has-most-ebook-titles/

Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.